Zamieszczone przez Błażej
KESSY - dostęp bezkluczykowy
Zwiń
X
-
KESSY - dostęp bezkluczykowy
Witam,
kto to zamówił i czy warto zamiast kluczyka dopłacić 1500 pln ?
Dla mnie to zupełny gadżet, chyba że nie doceniam tej funkcjonalności.
Acha, ktoś wspominał w innym temacie, że żona nie zgodziła się w kwestii bezpieczeństwa i nie dała sobie wytłumaczyć, a ja się zastanawiam czy nie miała racji?
Potencjalny złodziej może sądząc po wypasionej wersji domyślać się, że ten system w danym pojeździe się znajduje i się zaczaić, i co wtedy?
Tyle się słyszy o kradzieży na butelkę, na awarię na drodze itp., wiadomo czy nie zaczną czaić się na Kessy ?
Jakby nie było - drzwi otwiera od półtora metra np. pakujecie coś do bagażnika a złodziej już się pcha do przodu, rygluje drzwi i odpala. Czy Kessy zgasi silnik gdy odjedzie ode mnie te półtora metra ?
-
-
Ja nie brałem bo jeżeli chodzi o otwieranie auta i odpalanie to klucz możesz mieć w kurtce ale zamykać i tak trzeba z przycisku więc taki zbędny gadzet.Pozdrawiam,
Bomber
-
-
ja miałem w avensisie dobra sprawa, jeden mankament to wpięty kluczyk w pilocie do zamka który zgubiłem, pamiętam że dorobienie takiego ori klucza kosztowało 250 pln (kosmos! cena), jednak później jak podchodziłem to Octy to się zapominałem łapałem za klamkę i się nie otwierała teraz otwieram pilotem jak to bie złodziej wlezie przy tobie do auta to go nie odpali sprawdziłem w toyi sadzałem delikwenta za kółkiem ja byłem na zewnątrz mając pilota przy sobie i nie odpalił zresztą zapała się przy starterze czerwona dioda i na maxidocie zapalało się brak kessyOctavia III 1.4 TSI AMBITION, KOLOR DZIADKOOOWYYY BEŻOOOWY
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez apkoJa to mam i po miesiącu użytkowania nie wyobrażam sobie życia bez tego.
To jest super sprawa jak się zakupy nosi, albo male dzieci. Polecam, tani nie jest ale wg mnie warto.Octavia III 1.4 TSI AMBITION, KOLOR DZIADKOOOWYYY BEŻOOOWY
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BomberJa nie brałem bo jeżeli chodzi o otwieranie auta i odpalanie to klucz możesz mieć w kurtce ale zamykać i tak trzeba z przycisku więc taki zbędny gadzet.
Jest to bajer, kolejna rzecz, ktora ma przynosic kase producentowi Ale zamowilem to Natomiast gdybym mial bardziej ograniczony budzet to pewnie wolalbym cos innego zamiast KESSY.
Komentarz
-
-
jeśli chodzi jedną z koreańskich marek, to tak :
samochód zapali jak kluczyk jest na zewnątrz
ale jak daleko to nie wiem, nie sprawdzałem dokładnie, okolice przedniej szyby na pewno ale czy dalej to raczej nie
ale jak już zapali, to jedzie bez kluczyka do pierwszego zgaszenia silnika
czy warto ?
to zależy na czym nam zależy
z powodu kluczyka jest masa innych problemów czysto techniczno-serwisowych
wystarczy że aku klęknie i żeby się dostać pod maskę sporo zachodu
a to zaślepkę trzeba zdjąć z klamki, a to uważać żeby nie połamać (zwłaszcza zimą) i nie porysować itp itd :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Re: KESSY - dostęp bezkluczykowy
Przy otwieraniu bagaznika nie odryglowuje drzwi.
Bez kluczyka w aucie nie odpali silnika.
Można ustawić, że odryglowuje tylko jedne drzwi albo tylko po jednej stronie.
By zamknąć trzeba dotknąć klamki. Nie trzeba dotykać pilota.
Przy próbie zatrzaśnięcia kluczyka w bagazniku otwiera bagażnik ponownie.
Nie da się zaryglować kluczyka w środku auta.
Jeszcze jakieś pytania?
Dla mnie to niestety zbyt drogi dodatek. Choć bardzo wygodny.
[ Dodano: Czw 07 Lis, 13 17:50 ]
Zamieszczone przez mascotteZamieszczone przez apkoJa to mam i po miesiącu użytkowania nie wyobrażam sobie życia bez tego.
To jest super sprawa jak się zakupy nosi, albo male dzieci. Polecam, tani nie jest ale wg mnie warto.
Przy reverse (ja na wstecznym cofami, nie wracam) lustro się może obniżać.
W lepszych wersjach do zaprogramowania o ile, w tańszych i RS obniża się o stały kąt.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez elektrykprosty
W lepszych wersjach do zaprogramowania o ile, w tańszych i RS obniża się o stały kąt.Black magic
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez greg505Zamieszczone przez elektrykprosty
W lepszych wersjach do zaprogramowania o ile, w tańszych i RS obniża się o stały kąt.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez elektrykprostyNie jestem pewien. Diler stwierdził, że tej i innych funkcjonalności w RS nie uświadczysz.
- elektrycznie sterowanych foteli
- webasto
W RS nie mozna tez zrezygnowac z foteli sportowych na rzecz "zwyklych". Ale to normalne -- w koncu to RS. No moze z tym wyjatkiem, ze mogli dac obok opcji foteli material+skora lub pelna skora jeszcze skora+alcantara.
Pomijam kwestie, ze w RS nie mozna miec dekora imitujacego drewno Tak samo jak w wersji "cywilnej" nie mozna miec pakietu "Black". Rowniez to co w "cywilnej" wersji nazywa sie DRIVE SET UP i kosztuje 400 PLN, to w RS nazywa sie PERFORMANCE MODE SELECTION i kosztuje 750 PLN.
Reasumujac: poza fotelami i webasto to w RS mozna miec dokladnie wszystko to samo co w "cywilnej" wersji.
[ Dodano: Czw 07 Lis, 13 18:48 ]
Zamieszczone przez mascottenajgorsze jest to że trzeba tworzyć forum do takich pierdół tak siadłem i pomyślałem co jest grane dlaczego producent aut zmusza nas do takich tematów, gdzie u innych jest to oczywiste i proste
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MadDriverRowniez to co w "cywilnej" wersji nazywa sie DRIVE SET UP i kosztuje 400 PLN, to w RS nazywa sie PERFORMANCE MODE SELECTION i kosztuje 750 PLN.
Zamieszczone przez MadDriverpoza fotelami i webasto to w RS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SilentEmpireZamieszczone przez MadDriverRowniez to co w "cywilnej" wersji nazywa sie DRIVE SET UP i kosztuje 400 PLN, to w RS nazywa sie PERFORMANCE MODE SELECTION i kosztuje 750 PLN.
Zamieszczone przez MadDriverpoza fotelami i webasto to w RS
Miales na mysli Pakiet Challenge, a nie Performance, tak?
Komentarz
-
-
Co do Kessy to oczywiście zamówiłem, fakt nie jest tani, ale jak ktoś używał podobny system (ja w Renault - Hands Free) to tak jak ktoś wspominał nie będzie mógł bez tego żyć :P
Też miałem początkowo rozterki (chodziło o złodziei) że albo się auto samo nie zamknie, albo że ktoś mi wejdzie i odjedzie. Nic podpobnego, jest to gadżet, który ułatwia życie
Komentarz
-
-
Niestety samochodu jeszcze nie mam. W manualu pisze tak jesli chodzi o obsluge klapy pilotem:
- Przy włączonym zapłonie nie działa obsługa pokrywy za pomocą kluczyka z pilotem
zdalnego sterowania.
- Obsługa pokrywy przyciskiem C nie działa, jeżeli pojazd został zaryglowany od
zewnątrz.
- Obsługa klapy przyciskiem z symbolem na kluczyku z pilotem zdalnego sterowania
oraz przyciskiem C nie działa, jeżeli do samochodu jest podłączona przyczepa.
Przy czym zastanawiajaca jest tabelka, gdzie chyba wynika, ze faktycznie nie mozna zamykac z pilota. Dziwne o tyle, ze na filmie o RS z Wirtualnej Polski widzialem jak facet zamykal klape wlasnie z pilota :shock:
Komentarz
-
Komentarz